Pohjois-Savossa asuvat ystäväni Laura ja Jaro kävivät kylässä pienen poikansa Mooseksen kanssa. Vierailun jälkeen tuli mieleeni ihana andalusialainen tomaattikeitto, jota yhteen aikaan usein heidän luonaan sain. Palaan tomaattikeittoon, kunhan saan ongittua reseptin tietooni. Sillä välin kerron keksinnöstä jonka tein vieraita odotellessani: oli leiponut tulijoita varten sitruunakakun, kun ajattelin että iltateen kanssa se riittää mainiosti tarjoiluksi. Puoli tuntia ennen vieraiden saapumista tuli mieleeni, että kyllä jotain suolaistakin on pöydässä oltava. Kaapeista löytyi sipuleita ja purkillinen pestokastiketta, joten keksin uuden piirakan:

Sipulipestopiirakka

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
75 g voita
5 rkl kylmää vettä tai kasvislientä
ripaus suolaa

Sekoita aineet ja painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

Täyte:
2 sipulia
nokare voita
3-4 rkl vihreää pestokastiketta
3-4 dl maitoa
2-3 munaa
(suolaa)
mustapippuria

Leikkaa sipulit renkaiksi, ja kuullota voissa pehmeiksi. Sekoita maitoon munat ja pestokastike, ja mausta seos pippurilla. Peston suolaisuus riittää useimmille, mutta jos olet suolan ystävä voit lisätä sitä hieman seokseen. Lado sipulirenkaat taikinan päälle, ja peitä munamaitoseoksella. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.