Tapaan nykyisin ystävääni Tuijaa harmillisen harvoin. Tuija kuuluu niihin ihmisiin, jotka levittävät pelkällä läsnäolollaan ympäristöönsä hyvää mieltä, ja Tuijan perheen luona on aina kotoista vierailla. Paitsi hyvää mieltä, Tuija levittää ympäristöönsä myös hyviä reseptejä.

Parhaat asiat ovat usein yksinkertaisia. Sitä on tämäkin Tuijan valmistamana usein nautittu lasagnemuunnelma. Allaoleva resepti on minun muistitietoni mukainen, ja kokeilemalla hyväksi havaittu.

Helppo ja herkullinen kanapestolasagne

Lasagnelevyjä
8 dl maitoa
1 paketti voimakasta koskenlaskija-juustoa
1/2 purkkia (noin 100 g) pestokastiketta
1 rkl vehnäjauhoja
tilkka vettä
400 g kanasuikaleita

Paista kanasuikaleet. Kokemukseni mukaan moni vannoo "puhtaiden" eli marinoimattomien suikaleitten nimeen, mutta itse käytän useissa yhteyksissä hunajamarinoituja. Niin joskus tässäkin.

Mittaa maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää Koskenlaskija, ja anna sulaa maidon joukkoon. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja vesi, ja suurusta juustokastiketta aavistuksen verran (muistaakseni alkuperäisessä reseptissä suurustetta ei käytetä lainkaan). Lisää kastikkeeseen lopuksi pesto. Juusto ja pesto eivät kaipaa kumppanikseen mausteita.

Lado öljyttyyn laakeaan uunivuokaan lasagnelevyjä, kanapaloja ja juustokastiketta. Kastiketta saa olla niin runsaasti, että vuoka täyttyy. Paista 200 asteessa runsaat puoli tuntia, eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna vetäytyä noin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.

Hämmästyttävää, eikö vain?!